Uw levensstijl en eetgewoonten kunnen ertoe leiden dat uw tanden aan witheid verliezen. In dat geval kan het nodig zijn om het gebit te bleken. De tanden worden dan enkele tinten lichter en weer meer de natuurlijke kleur van vroeger.

Mogelijkheden

Bleken2

In onze praktijk hanteren wij de ‘thuisbleek’-methode. Dit houdt in dat wij een goed passende ‘bleeklepel’ van zachte kunststof voor u op maat maken.

Daarvoor moet eerst een afdruk van uw gebit worden gemaakt. De bleeklepel is doorzichtig en valt dus bijna niet op. In de bleeklepel doet u zelf een gel met blekende werking. De lepel moet zeker een aantal dagen lang enkele uren per etmaal worden gedragen. Al binnen een paar dagen kunt u resultaat zien. Bij sterke verkleuringen kan dat pas na een paar weken het geval zijn.

Langdurig resultaat

Bleken1

Het resultaat houdt ongeveer één tot drie jaar stand. Maar als u bijvoorbeeld vaak rode wijn, koffie of thee drinkt, verkleuren uw tanden sneller.

Ook roken veroorzaakt snellere verkleuring. Voor een optimaal resultaat moet u regelmatig flossen, twee keer per dag poetsen en af en toe met een ‘touch-up’ uw tandkleur bijwerken.