Een gaaf, gezond gebit mag gezien worden! Wie zo’n gebit niet (meer) bezit, kan worden geholpen door de techniek. Implantologie is het snelstgroeiende onderdeel van de tandheelkunde en heeft tot doel om de tanden te vervangen door tandheelkundige implantaten.

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Implantaten zien er uit als een schroef of holle cilinder en vormen de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet.

Een implantaat kan worden ingebracht om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Voorwaarde is dat uw kaakbot volgroeid is. Er moet voldoende gezond kaakbot zijn om de implantaten goed te kunnen verankeren. Ook het tandvlees moet gezond zijn. De tandarts-implantoloog beoordeelt aan de hand van een overzichtsfoto en/of 3D CT-scan of een implantaat bij u mogelijk is.

3D CT Scan

3dScan

Onze 3D CT-scanner maakt het mogelijk om het gebit en het kaakbot vanuit alle richtingen te bekijken.

Dat werkt prettig omdat de scan meer duidelijkheid geeft over bijvoorbeeld botvolume, maar ook waar een zenuwkanaal loopt of waar wortelresten zitten. Hoe nauwkeuriger en veiliger wij kunnen werken, hoe minder we voor verrassingen komen te staan. Dat is zowel voor ons als voor u een groot voordeel.

Behandelperiode

Implantaten

De behandelperiode is afhankelijk van onder meer het soort behandeling en de conditie van het kaakbot.

Het implantaat heeft tijd nodig om in het bot vast te groeien. In de tussenliggende periode krijgt de patiënt een noodvoorziening, zodat hij of zij niet zonder tanden loopt.

De kosten

Implantaten2

Elke behandeling heeft een ander prijskaartje.

Ziektekostenverzekeraars hebben een behandeling met implantaten gedeeltelijk in hun pakket opgenomen. We raden u aan om de kosten en de vergoeding vooraf met ons en uw verzekeraar te bespreken.