< Vorige pagina

Wachten beperken wij tot een minimum
– Anke Markslag-van Ritbergen

Tegenwoordig heeft iedereen haast. Werk, school, sport maar ook je vrienden en familie; we zijn er maar druk mee. Een afspraak bij de tandarts schiet er dan nog wel eens bij in. ‘Geen tijd’ is dan een veelgehoord excuus. Uiteraard kunnen wij de benodigde behandeltijd niet inkorten, maar we hebben onze praktijk wel zo ingericht dat we de wachttijden tot een minimum kunnen beperken.

Efficiënt werken
“Met ons team zijn we net een stel circusartiesten; iedereen heeft zijn vaste onderdeel en ondertussen bewegen we door elkaar heen. Doordat we meerdere behandelstoelen hebben kunnen we heel efficiënt werken. Als de tandarts een behandeling of gesprek aan het afronden is in de ene kamer, kan de assistente in de andere kamer alles al klaarleggen voor de volgende patiënt. De tandarts kan dan direct door met de volgende behandeling en hoeft niet te wachten totdat de kamer weer volledig schoongemaakt is. Wachten tot een verdoving is ingewerkt? Daarvoor ga je bij ons niet terug naar de wachtkamer. Dat scheelt ook weer tijd.

De patiënt centraal
Iedereen is flexibel en zo zetten we onze patiënten centraal. Onze dagplanning loopt vaak anders dan verwacht en op deze manier zijn wij daar goed op voorbereid. Loopt één van de tandartsen uit? Dan proberen de andere tandartsen om de behandeling of controle over te nemen. Als de patiënt daar mee akkoord gaat natuurlijk. Wij vinden onze agenda net zo belangrijk als die van de patiënt. Het klinkt misschien gek, maar doordat we zo efficiënt werken kunnen we meer aandacht aan onze patiënten geven en dat maakt het werk voor mij nog leuker en meer ontspannen. Heeft iemand vragen of maakt hij zich zorgen? Dan is er altijd tijd om hier rustig over te praten. Dat kan ik doen, omdat ik weet dat in de kamer ernaast de assistente ondertussen alles voorbereidt voor de volgende patiënt.”

Afspraak maken?
Heb je na het lezen van deze informatie toch nog wel een klein gaatje in je agenda? Laat het ons dan weten. Een periodieke controle kost je slechts 15 minuten van je tijd…

CategoryBlog

© Copyright Tandartspraktijk Overdinkel | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie: Vindingrijck